Zwerfboek

Pak hier je kinderzwerfboek.

Lees het thuis.

Stuur het weer op reis.

Naast de Minibieb voor volwassenen is er ook een Kinderzwerfboek station, deze hebben we omgedoopt tot ‘Polderkids’.

 

Het principe van een Kinderzwerfboekstation (een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp) is om een boek te lezen en dat vervolgens te ‘laten zwerven’ via een zwerfboekstation of een openbare ruimte, waar vervolgens een ander kind het weer kan lenen.

Uit onze minibieb kunnen alle kinderen gratis een boek pakken om te lezen. En als ze deze uit hebben kunnen zij het boek achterlaten waar ze willen. In een restaurant, bus, trein, bioscoop of een een andere willekeurige openbare ruimte (terugleggen in een zwerfboekstation mag natuurlijk ook). Hierbij kan een kind het weer oppakken en start dezelfde cyclus weer.

De zwerfboeken zijn te herkennen aan stickers die op het boek geplakt zijn met de tekst: Neem me mee, lees me en laat me weer zwerven… In onze Minibieb liggen ook stickers om zelf op een boek te plakken. Elke zwerfsticker heeft een unieke code, waarmee je zelf de zwerftocht van je boek kan volgen. Nadat je het boek hebt geregistreerd op www.kinderzwerfboek.nl kan je het rondzwerven volgen!

Het kinderboekzwerfstation Polderkids is altijd open. Als je langsloopt of fietst, kan je zo een boekje meepakken. Een kinderzwerfboek is gewoon hartstikke leuk. het kost geen geld en het is altijd een verassing. Je kan ze dus overal vinden, maar nu ook bij ons in de straat. En heb je thuis een leuk kinderboek op zolder staan waarvoor je zelf te oud bent? Plak een sticker en zet hem in het zwerfboekstation!

Op dit moment zijn er in Alblasserdam nog twee Kinderzwerfboek station, je kunt ze vinden bij:
Centrum voor jeugd en Gezin Alblasserdam
Zeelt 2
2954 BH Alblasserdam

Kinderopvang het speelhuisje
Blokmakersstraat 48
2953 CC Alblasserdam