Verschillen buurt Whatsapp en Nextdoor

In de Polderstraat en de Oranjestraat zijn twee verschillende communicatie groepen actief. Zo is er de Buurt Whatsapp en Nextdoor. Van beide groepen heeft u een brief ontvangen om u aan te melden. Op deze pagina willen we u de verschillen én overeenkomsten uitleggen tussen deze twee groepen.

Laten we voorop stellen dat beide groepen elkaar versterken en dat het dus handig is om bij beide groepen aangesloten te zijn. Dit is uiteraard geen verplichting.

Besloten groep, alleen bewoners van de aangesloten straten kunnen zich aanmelden Besloten groep, alleen bewoners van de aangesloten straten kunnen zich aanmelden
Communicatie alleen via WhatsApp Communicatie via e-mail, website en Nextdoor app
Alleen voor verdachte situaties Kan gebruikt worden voor meer algemene zaken
en het delen van informatie, spullen of gevonden voorwerpen
Staat in contact met de wijkagenten Staat niet in contact met de wijkagenten
Maximaal 256 leden Afhankelijk hoeveel woningen er in de wijk door Nextdoor is ingedeeld
Onderling niet bekend wie wie is, alleen de beheerders hebben overzicht telefoonnummer en adres Op de website is op een kaart aangegeven welke woningen en bewoners ermee doen. Je kunt kiezen om je huisnummer te verbergen
Aanmeldingen worden persoonlijk geverifieerd Aanmeldingen worden door Nextdoor geverifieerd

Beide groepen hebben dus een andere insteek. U mag zelf kiezen of u aan ééń of beide groepen deel gaat nemen. De Buurt WhatsApp is alleen voor verdachte en onveilige zaken. Overige minder urgente zaken zoals een verloren sleutel, huisdier dat kwijt is of het lenen van bijvoorbeeld een trap kunnen uitstekend via Nextdoor uitgewisseld worden. Daarnaast zal Nextdoor ook als communicatiemedium gebruikt gaan worden voor het verspreiden van informatie. Dit scheelt weer in papieren en bezorging.

Aanmelden voor de Buurt WhatsApp kan op onze website.

Aanmelden voor Nextdoor kan via deze link.