Onderstaande brief wordt vanaf 19 september bij alle woningen in de Polderstraat bezorgd.

Beste Buur,

We wilden een programma maken voor ieder wat wils en ondanks de relatieve korte voorbereidingstijd denken we dat we daarin geslaagd zijn. Het programma voor de eerste burendag is rond! We zijn erg blij met de enthousiaste reacties en de vele aanmeldingen. Bijna 100 buren hebben zich opgegeven! Kunt u ’s avonds niet bij de barbecue aanwezig zijn? U en uw kinderen zijn uiteraard van harte welkom om deel te nemen aan de verschillende activiteiten voorafgaand. In deze brief vind u verdere informatie en nog enkele oproepen. Want zoals u aan het programma kunt zien kunnen we bij sommige onderdelen nog wel wat hulp gebruiken.

Hulp gewenst

We hebben uiteraard goed weer besteld voor de dag en avond maar plaatsen toch een aantal partytenten. We hebben tenslotte iets nodig om de lampjes aan op te hangen.

We hebben een tiental buitenspellen tot onze beschikking, deze zullen her en der verspreid staan door de straat zodat de kinderen op eigen gelegenheid of onder begeleiding van hun ouders dit parcours kunnen afgaan. We zoeken nog wel buren die bij een spelletje willen staan om alles in goede banen te leiden en om toezicht te houden. Misschien kunt u afwisselen met uw eigen buren. Vele handen maken licht werk. Bij onvoldoende hulp kunnen we niet alle spelletjes bezetten en dus door laten gaan. Dit zou erg zonde zijn. Kunnen we op uw hulp rekenen?

Stuur een e-mail naar info@depolderstraat.nl of gebruik het invulformulier op de website www.depolderstraat.nl/invulstrookje

Workshop beeldhouwen, een beeldje hakken in speksteen
Van tien tot twaalf uur geeft Roel Teeuwen bij zijn werkplaats een workshop steenhakken voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Maximaal 12 kinderen. We leren hoe we moeten denken en werken om vanuit een stuk steen een beeldje te kunnen maken. En.. gaan dat ook doen!
Materiaal en gereedschap aanwezig, zelf oude kleren aantrekken. Aanmelden via mail roel.teeuwen@planet.nl of een briefje door de bus op Polderstraat 141. Bij teveel aanmeldingen wordt er geloot.

Boekenruilbeurs
U kunt vanaf maandag 19 september uw boeken voor de ruilbeurs inleveren bij Nienke Veen, Polderstraat 21. Per ingeleverd boek ontvangt u een bon om een ander boek tijdens de burendag mee uit te zoeken. Hoe meer boeken u inlevert, hoe meer boeken u van uw buren kunt uitkiezen. Wilt u niet voor niets met een stapel boeken door de straat lopen, neem dan vooraf even contact op via 06-37323719.

Op dit moment hebben we te weinig reacties ontvangen om na te denken over een buurt moestuin. We hebben hierom verder niets georganiseerd. Maar weerhoudt u uzelf er alstublieft niet van om tijdens de dag in gesprek te gaan met andere bewoners over een moestuin of ander gezamenlijk project. Deze dag is sowieso om elkaar beter te leren kennen.

Uiteraard zijn we ook nog bezig met het opzetten van de BuurtWhatsApp. Mogelijk komt de wijkagent langs om toelichting hierover te geven. We zijn op de achtergrond druk bezig met het maken van de flyers, het opstellen van het regelement en we krijgen binnenkort nog een informatieavond hierover op het politiebureau.

 

Tijdens de dag kunt u uw gegevens achterlaten als u mee wilt doen. Na de burendag zal er gestart worden met de BuurtWhatsApp en krijgen mensen die niet aanwezig konden zijn alsnog de gelegenheid om zichzelf aan te melden. Ook onze buren uit de Oranjestraat zijn erg enthousiast en inmiddels druk bezig om ook in deze straat een BuurtWhatsApp op te zetten.

Huishoudelijke mededelingen

  • De Polderstraat zal vanaf de Oranjestraat tot aan garage van Dijk afgesloten zijn. Boven aan de Dam en ter hoogte van de Voltastraat zullen informatieborden staan dat er geen doorgaand verkeer mogelijk is.
  • Het is niet mogelijk om uw auto te parkeren op de parkeerplaats ter hoogte van de speeltuin vanaf vrijdagavond tot zondagochtend. Op zaterdag zijn ook de drie parkeerplaatsen aan de straat ter hoogte van nummers 23 – 25 – 27 niet beschikbaar.
  • Er zullen (sta)tafels zijn en banken staan om op te zitten. We hopen ondanks de grote groep mensen dat we voldoende hebben, anders moeten er wat tuinstoelen gehaald worden.
  • Tijdens de barbecue is er water, frisdrank en een tap aanwezig.
  • U ontvangt bij deze brief ook een envelop met enkele ballonnen. Het lijkt ons een leuk idee als alle buren de ballonnen opgeblazen aan hun woning hangen. Op die manier krijgt de straat een feestelijke uitstraling. U bent geheel vrij om uw woning verder te versieren, er zullen echter geen prijzen uitgedeeld worden aan de mooist versierde woning.

Daarnaast zijn we ook zeer blij u te vermelden dat we alle activiteiten en de barbecue zonder eigen bijdrage hebben kunnen organiseren. We zijn daarom ook de verschillende ondernemers dankbaar voor de bijdrage die zij hebben geleverd.

Wij hopen op een gezellige dag.

Arie, Edgar, Marianne & Richard

24 september 2016

Mogen wij u ook ontmoeten?

Houd uw agenda vrij!

Aftellen naar Burendag 2016

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)